Clicky


Frans internetbedrijf eist 295 miljoen van Google

Frans internetbedrijf eist 295 miljoen van Google
28-06-2011 16:36 | Financieel | auteur de redactie
PARIJS (Novum/AP) - Het Franse internetbedrijf 1plusV heeft dinsdag bij een rechtbank in Parijs het Amerikaanse Google aangeklaagd. De zoekmachinegigant zou op oneerlijke wijze Franse concurrenten uit de markt hebben gedrukt. 1plusV eist nu een schadevergoeding van 419 miljoen dollar (295 miljoen euro).

"We hebben slechts de aanklacht ontvangen, dus we kunnen er nog niet veel over zeggen. We doen altijd onze uiterste best voor onze gebruikers. Dat is het belangrijkste principe van ons bedrijf en we willen dat graag uitleggen", aldus Google-woordvoerder Al Verney.

Google heeft eerder gezegd dat het strengbewaakte geheim achter de zoekresultaten erop gericht is mensen de beste aanbevelingen te doen. Het systeem is niet ontwikkeld om links van rivaliserende websites onder te laten sneeuwen.

1plusV beheert meer dan dertig gespecialiseerde zoekmachines in Frankrijk. Volgens het bedrijf is het voor gebruikers echter onmogelijk om deze websites te vinden via de zoekmachine van Google. 1plusV meent dat dit bewust wordt gedaan. Hierdoor loopt het bedrijf reclame-inkomsten mis.

1plusV is niet het enige bedrijf dat Google heeft aangeklaagd. Andere bedrijven hebben klachten ingediend bij de Europese Commissie. Het kan nog maanden tot jaren duren voordat er een uitspraak wordt gedaan in de rechtszaken.