Clicky


Tandartspraktijk Assen weer open

Tandartspraktijk Assen weer open
28-06-2011 11:40 | Binnenland | auteur de redactie
ASSEN (Novum) - Tandzorg Assen kan weer verantwoord werken en mag dus weer open. Dat meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die de praktijk donderdag bezocht.

De tandartsenpraktijk moest op 26 mei dicht omdat de inspectie ernstige tekortkomingen in de kwaliteit van de zorg had geconstateerd, die een risico voor patiënten vormden. Zo werd de apparatuur voor het reinigen en steriliseren van instrumenten niet systematisch gecontroleerd en onderhouden. Ook liet de persoonlijke en handhygiëne van medewerkers te wensen over.

Tijdens een herinspectie op 8 juni waren er nog onvoldoende verbeteringen doorgevoerd. Dat bleek twee weken later wel het geval.

Daarnaast heeft Tandzorg Assen diverse toezeggingen tegen de inspectie gedaan. Zo worden er in de praktijk geen implantaten meer geplaatst zolang niet wordt voldaan aan de strengere eisen voor het voorkomen van infecties. Verder krijgt de IGZ nog deze week een aangepast protocol voor 'bekwaamheidsverklaringen'. Ook ontvangt de inspectie voor 1 augustus een plan voor het goed bijhouden van patiëntendossiers.