Clicky


Rietkapbrand Amersfoort aangestoken

Rietkapbrand Amersfoort aangestoken
28-06-2011 10:58 | Binnenland | auteur de redactie
AMERSFOORT/BARNEVELD - Een brand in een woning met een rieten kap aan de Koningin Sophialaan in Amersfoort die in de vroege ochtend van dinsdag 28 juni woedde is volgens de politie aangestoken. De bewoners konden tijdig hun woning verlaten. Er zijn geen gewonden gevallen. Een team van rechercheurs van de politieregio's Utrecht en Gelderland-Midden doet onderzoek vanuit Barneveld.

De brandweer kreeg omstreeks kwart over drie `s nachts uur de melding dat het dak van de woning aan de Koningin Sophialaan in brand stond. Er is vrijwel direct opgeschaald naar middelbrand. Aangezien het een woning met een rieten dak betrof, werd ook het gespecialiseerde `Rietdekkersteam' van de brandweer van Veiligheidsregio Utrecht gealarmeerd. Even na vier uur werd het sein brand meester gegeven.

Rieten kap
Op basis van een eerste sporenonderzoek gaat de politie er vanuit dat ook deze brand is aangestoken. In de afgelopen periode is er in een aantal gemeenten in de regio brand uitgebroken in woningen met een rieten kap. Het gaat om woningen in de gemeenten Amersfoort, Leusden en Hoevelaken. Omdat er steeds sprake bleek van verbanden is een rechercheteam geformeerd van de politieregio's Utrecht en Gelderland-Midden, dat onder leiding van het Openbaar Ministerie in Arnhem gezamenlijk onderzoek uitvoert.