Clicky


Ook VVD-stemmers tegen bezuinigen op werkplaatsen

Ook VVD-stemmers tegen bezuinigen op werkplaatsen
26-06-2011 13:31 | Binnenland | auteur de redactie
(Novum) - Ook een meerderheid van de VVD-stemmers is tegen het kabinetsplan om op de sociale werkplaatsen te bezuinigen. Bij geen één partij is onder de aanhang een meerderheid voor dit plan te vinden, blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond.

De ondervraagden moesten bij negen plannen van het kabinet aangeven of zij het ermee eens zijn of niet. De VVD-stemmers zijn alleen tegen het plan om op de sociale werkplaatsen te bezuinigen. Daar is slechts 46 procent voor.

Er is onder de VVD-stemmers wel een meerderheid te vinden voor het bezuinigen op omroepen, integratie, ontwikkelingshulp, defensie, cultuur, kinderopvang, AOW en PGB. De VVD-kiezers lijken daarmee het meest tevreden te zijn met de plannen. Bij de CDA-stemmers is een meerderheid te vinden voor zeven plannen. Zij zijn ook tegen de plannen voor het Persoonsgebonden Budget.

De PVV-stemmers zijn daar ook tegen en zien ook de plannen voor de AOW en de pensioenleeftijd niet zitten. Verder wordt de weerzin groter naarmate meer naar links wordt gekeken. Zo kunnen de SP-kiezers zich alleen vinden in de plannen om op Defensie en de omroepen te bezuinigen.

Als over alle plannen tezamen een eindoordeel moet worden gegeven, is 45 procent van de kiezers negatief. Een kwart is neutraal en 29 procent is positief.

In de wekelijkse zetelpeiling levert de PvdA twee zetels in. D66 en ChristenUnie stijgen ieder een zetel. D66 is hierdoor nog maar drie zetels kleiner dan de PvdA.