Clicky


Man tracht zich aan verkeerscontrole te onttrekken

Man tracht zich aan verkeerscontrole te onttrekken
25-06-2011 17:41 | Misdaad | auteur de redactie
NUNSPEET - De politie heeft op vrijdag na een achtervolging een 23-jarige man uit Opijnen aangehouden. Hij trachtte zich aan een controle te onttrekken en bleek teveel gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Agenten controleerden vrijdagavond op de Eperweg automobilisten die van een muziekfeest terug kwamen. Rond 22.40 uur zagen zij, dat een automobilist de controleplek naderde. Bij het zien van de agenten stopte de bestuurder en reed vervolgens een woonwijk in. Een surveillance-eenheid ging direct achter de auto aan. Op stoptekens reageerde hij niet en reed met zeer hoge snelheid door de woonwijk.

Door de aanwezige verkeersdrempels kwam z’n auto regelmatig los van het wegdek. De man vluchtte de A 28 op richting Harderwijk en haalde het overige verkeer regelmatig via de vluchtstrook in. Voor de veiligheid van het overige verkeer hadden de agenten hun zwaailicht en sirene aangezet. Inmiddels was zijn snelheid ook geklokt en hij reed soms harder dan 180 km per uur. Via de mobilofoon werden andere surveillance-eenheden rond de vluchtroute gesitueerd.

Toen hij weer via een afslag op de snelweg was gekomen en er bij Epe af ging, kon hij worden klemgereden. De man werd aangehouden en bleek gedronken te hebben . Op het politiebureau blies hij 1.0 promille. Gezien zijn verkeersgevaarlijke rijgedrag is zijn rijbewijs ingevorderd. Het proces-verbaal zal een lijst van overtredingen bevatten.