Clicky


Zoektocht naar vermiste Mary-Anne Goossens in Spanje gaat door

Zoektocht naar vermiste Mary-Anne Goossens in Spanje gaat door [+video]
25-06-2011 15:06 | Binnenland | auteur de redactie
(Novum) - De zoektocht naar een vermiste Nederlandse aan de Spaanse zuidkust is een beetje verder gekomen, maar heeft nog geen resultaat opgeleverd. De familie van de 48-jarige Mary-Anne Goossens uit Limburg laat zaterdag weten dat ze vorige week vrijdagmiddag in het plaatsje Frigiliana in een winkeltje is gezien. Sindsdien ontbreekt ieder spoor. De politie houdt rekening met een misdrijf.

De zoektocht concentreert zich nu op de plaats waar ze het laatst gezien is. De politie onderneemt gerichte zoekacties. Het wandelpad tussen Frigiliana en de kustplaats Nerja, waar de vrouw in een hotel incheckte, en de ruïnes in het plaatsje worden onderzocht.

Op de Spaanse nationale en regionale televisie zouden inmiddels opsporingsberichten getoond zijn. Haar hotelkamer is volgens de familie door de politie inmiddels door forensische specialisten onderzocht. In ziekenhuizen en zelfs gevangenissen is niemand binnengebracht die aan het signalement van de vrouw voldoet.

Een team vrijwilligers dat in Nederland al enkele dagen klaarstaat om met speurhonden naar Spanje af te reizen, wacht op definitieve toestemming van de Spaanse autoriteiten. Familieleden van de vrouw zoeken met lokaal woonachtige Nederlanders verder naar de vrouw.

De vrouw vertrok vorige week dinsdag voor een tiendaagse vakantie naar Malaga. De hotelkamer was tot en met donderdag vooruitbetaald. De koffer van de vrouw stond daar nog, maar het bed van de Limburgse was al dagen onbeslapen.