Clicky


Philips kondigt kostenbesparingen aan

Philips kondigt kostenbesparingen aan
22-06-2011 11:06 | Financieel | auteur de redactie
(Novum/Dow Jones) - Koninklijke Philips Electronics kondigt woensdag aan nieuwe kostenbesparingen door te voeren, vanwege een zwakker dan verwachte marktvraag, met name in West-Europa.

Vooral de consumentensector in West-Europa laat het afweten, meldt het elektronicaconcern. Het verwacht voor het tweede kwartaal "lage enkelcijferige" vergelijkbare omzetgroei in de lichtdivisie voor het tweede kwartaal van 2011. Daar zullen ook de druk op marges en investeringen in innovatie en marketing het bedrijfsresultaat op EBITA-niveau drukken. Philips verwacht voor deze divisie een EBITA in het kwartaal van ongeveer EUR85 miljoen.

Ook de divisie Consumer Lifestyle heeft te maken met een zwakke marktvraag en dan vooral in West-Europa. Dit zal de dubbelcijferige omzetgroei in Personal Care en Health & Wellness zeker niet goedmaken, aldus Philips. Het concern verwacht hier mede door afgenomen licentie-inkomsten en gestegen marketingkosten over het kwartaal een EBITA van EUR50 miljoen.

Philips kondigt aan de tegenvallende resultaten te lijf te gaan met "beslissende acties", waaronder een bedrijfsbreed kostenbesparingsprogramma, als onderdeel van het eerder aangekondigde Accelerate-programma.

Vanaf 1 juli zullen Frans van Houten en Ron Wirahadiraksa de Lighting-divisie leiden totdat een nieuwe CEO en CFO voor deze divisie zullen worden benoemd.

De vertrekkende Rudy Provoost zal als lid van de raad van bestuur aanblijven tot 30 september 2011.

Het aandeel sloot dinsdag op EUR17,98.