Clicky


Saab biedt leveranciers tien procent van schuld

Saab biedt leveranciers tien procent van schuld
21-06-2011 11:31 | Financieel | auteur de redactie
(Novum/Dow Jones) - Swedish Automobile nv (SWAN.AE), het voormalige Spyker Cars nv, biedt aan 10% van zijn volledige schuld aan leveranciers te voldoen om zo de productie bij dochterbedrijf Saab Automobile weer op te kunnen starten, meldt de Zweedse krant Dagens Industri dinsdag.

Het voorstel zou maandag naar de leveranciers zijn verstuurd door bestuursvoorzitter Victor Muller van Swedish Automobile. Gebaseerd op de voorgestelde betaling bestaat de totale schuld van Saab uit een bedrag van tussen de 500 miljoen en 600 miljoen Zweedse kronen, oftewel EUR55 miljoen tot EUR65 miljoen, aldus Dagens Industri.



De krant meldt verder dat alle leveranciers akkoord moeten gaan en hun antwoord op het voorstel dinsdag moeten geven, zodat Saab binnen twee weken de productie weer op kan starten. Daarnaast zou Muller gezegd hebben dichtbij een overeenkomst voor verkoop en terughuur van de vastgoedposities van Saab Automobile te zijn, waarmee circa EUR30 miljoen opgehaald zou kunnen worden, aldus de Zweedse krant.