Clicky


'ING wil van autoleasetak af'

'ING wil van autoleasetak af'
20-06-2011 09:33 | Financieel | auteur de redactie
(Novum) - ING Groep onderhandelt over de verkoop van zijn autoleasebedrijf. De bank-verzekeraar bevestigt berichtgeving daarover in het Financieele Dagblad. ING Car Lease staat met zo'n 360 duizend voertuigen in de top vijf van Europese leasebedrijven die niet zijn verbonden aan een autoproducent.

Een eventuele koper zou drie miljard euro aan schuld moeten overnemen. Om de buffers te versterken is nog eens 750 miljoen euro nodig. Door de leasetak te verkopen kan ING geld vrijmaken omdat het dan minder buffers nodig heeft. Dat kapitaal kan volgens de krant handig zijn omdat het Basels comité heeft besloten de kapitaaleisen voor banken aan te scherpen.

Verder zou de tak erg gevoelig zijn voor het economisch getij. ING is al langer bezig het bedrijf minder complex te maken. Daarvoor werden eerder al de bank- en verzekeringsactiviteiten gesplitst. Vorige week werd bekend dat een spaartak in de Verenigde Staten is verkocht.

Als kandidaten voor de overname zouden de branchegenoten Arval, Athlon, BMW-Alphabet, Volkswagendochter Leaseplan en GE Fleet Services worden genoemd.