Transport Online - Saxofonist Clarence Clemons overleden

Saxofonist Clarence Clemons overleden

Saxofonist Clarence Clemons overleden
19-06-2011 09:44 | Showbizz | auteur de redactie
(Novum/AP) - Saxofonist Clarence Clemons van de E Street Band van Bruce Springsteen is overleden. Dat bevestigt een woordvoerder van Springsteen. Clemons heeft veel invloed gehad op het leven en de muziek van de zanger.

Clemons stond vanwege zijn lengte van 1.82 meter en zijn 122 kilo bekend als the Big Man. Zijn solo's op de saxofoon waren van grote invloed op het geluid van de E Street Band en vele hits, waaronder Jungeland en Born to Run. Zijn band met Springsteen omschreef hij in een interview in 2009 als 'de meeste passionele die je kunt hebben zonder seks'.

De laatste jaren moest Clemons het door gezondheidsproblemen rustiger aan doen. In januari vorig jaar onderging hij een grote operatie aan zijn ruggengraat. In 2009 stond hij vanuit een rolstoel op om samen met Bruce Springsteen een optreden te geven. Hij had toen net een operatie aan zijn knieën gehad.

Toch leek zijn gezondheid vooruit te gaan. In mei trad hij nog op met Lady Gaga in de finale van American Idol. Ook speelde hij mee in twee nummers van haar album Born This Way.

Een week geleden werd Clemons opgenomen na een hartaanval. Hij overleed in Florida aan complicaties. Clemons is 69 jaar geworden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,642
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions