Clicky


Rosenthal praat met Egyptische collega

Rosenthal praat met Egyptische collega
18-06-2011 22:18 | Politiek & Verkiezingen | auteur de redactie
(Novum) - Minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) heeft zaterdag met zijn Egyptische collega Nabil Elaraby tijdens een ontmoeting de ontwikkelingen in het hele Midden-Oosten besproken. Rosenthal sprak hierbij zijn steun uit voor de Egyptische overgangsregering, meldt zijn ministerie.

In Egypte werd begin dit jaar het oude regime ten val gebracht. Minister Rosenthal gaf aan economische hervormingen, naast versterking van de rechtstaat, eerbiediging van de mensenrechten en democratische hervormingen, een van de basisvoorwaarden te vinden om de omwenteling te laten slagen. Hij benadrukte dat Nederland zich inspant om de Europese markt te openen voor landbouwproducten uit de Arabische wereld.



Ook de situatie van de religieuze minderheden in Egypte werd besproken. Vooral aan de situatie van Kopten, die te kampen hebben met tegen hen gericht geweld, besteedde Rosenthal veel aandacht. Ook gaven beide ministers aan het de hoogste tijd te vinden voor vooruitgang in het vredesproces rond Israël.