Clicky


Ex-advocaat: Joran niet de vader van Matías

Ex-advocaat: Joran niet de vader van Matías
18-06-2011 22:10 | Buitenland | auteur de redactie
(Novum) - Moordverdachte Joran van der Sloot is niet de vader van de tweeënhalve maanden oude zoon van een 22-jarige Peruaanse. De Peruaanse moeder van het kind is bereid tot een DNA-test om aan te tonen dat de baby niet van de Nederlander is. Dat stelt de ex-advocaat van Van der Sloot Máximo Altez in de Peruaanse krant El Comercio.

Altez stapte eerder op als advocaat van Van der Sloot wegens een meningsverschil met zijn cliënt 'over de te voeren strategie'. De ex-advocaat van de Nederlandse moordverdachte erkent wel dat zijn vroegere cliënt en de vrouw elkaar kennen. De vrouw zou bepaalde spullen, zoals eten en brieven van zijn moeder, naar de opgesloten Van der Sloot hebben gebracht.

Advocaat van de vader van de vermoorde Stephany Flores zei eerder nog in het Peruaanse actualiteitenprogramma 90 Segundos dat het kind wel degelijk van Van der Sloot is. Eerder meldden Peruaanse media al dat Van der Sloot een meisje zwanger zou hebben gemaakt.

Volgens de advocaat beviel de vrouw op 31 maart van Matías. De moeder van Van der Sloot zou haar kleinzoon mee willen nemen naar Nederland. De Nederlander zou de moeder van zijn kind hebben leren kennen enkele dagen nadat hij in juni vorig jaar in de beruchte gevangenis Castro Castro belandde.

Van der Sloot wordt verdacht van de moord op Flores en wacht nu op het begin van zijn proces. Hij kan levenslang krijgen als roofmoord wordt bewezen.

Deze week noemde de Peruaanse dienst voor justitiële inrichtingen het nog onwaarschijnlijk dat Van der Sloot een vrouw kon hebben bezwangerd. Hij zou het afgelopen jaar slechts een keer bezoek hebben gehad. Dat was vermoedelijk de moeder van Natalee Holloway. Van der Sloot wordt nog steeds gezien als hoofdverdachte voor de verdwijning van de Amerikaanse tiener.