Clicky


Motorrijder rijdt 99 km per uur te hard

Motorrijder rijdt 99 km per uur te hard
18-06-2011 13:42 | Binnenland | auteur de redactie
NORG - Een 40-jarige motorrijder uit Norg moest vrijdagmiddag op de Jonkersweg in Nuis zijn rijbewijs inleveren, nadat hij 99 km/uur harder reed dan de toegestane maximum snelheid.

Agenten controleerden op de Halbe Wiersmaweg het verkeer in het kader van het project subjectieve verkeersonveiligheid in het Westerkwartier.Overtreders worden vanwege dit project deze week aangesproken op hun rijgedrag en krijgen een symbolische gele kaart en geen bekeuring.

Een motorrijder reed de agenten vanuit Boerakker tegemoet en hij werd gelaserd met een snelheid van 72 km/uur. Hij kreeg een stopteken om hem op zijn rijgedrag aan te spreken en te waarschuwen. Hij remde en hij stond bijna stil toen hij er ineens vandoor ging richting de Carolieweg. Achterop zat een passagier. Een motoragent zette de achtervolging in. Op de Grouwweg reed hij op de rechte stukken ruim 130 km/uur.

Op de Jonkersweg trok hij het gashandel nog verder open. Daar reed hij 170 km/uur. Ook daar was 60 km/uur toegestaan. Op de Jonkersvaart stopte hij uiteindelijk. Met een gecorrigeerde snelheid reed hij 159 km/uur, terwijl daar 60 km/uur is toegestaan: een overschrijding van 99 km/uur. Hij was niet in het bezit van een motorrijbewijs. Zijn B-rijbewijs lag thuis. Ze hebben zijn rijbewijs opgehaald, zodat die direct ingevorderd kon worden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van het stopteken, zijn snelheidsoverschrijding en het rijden zonder rijbewijs.