Clicky

 
Transport Online - VARA en BNN stoppen fusiegesprekken

VARA en BNN stoppen fusiegesprekken

VARA en BNN stoppen fusiegesprekken
17-06-2011 19:26 | Showbizz | auteur de redactie
HILVERSUM (Novum) - De omroepen VARA en BNN stoppen met hun gesprekken over een fusie. Ze zijn boos over de kabinetsplannen voor de publieke omroep. Dat hebben de twee omroepen vrijdag bekendgemaakt.

De omroepen vinden dat zij worden gestraft omdat ze bereid zijn over een fusie te praten. VARA en BNN krijgen straks volgens de kabinetsplannen samen evenveel budget en zendtijd als de EO, die niet met een andere omroep fuseert.

VARA en BNN zijn ook boos over de verhoging van het minimale lidmaatschapsgeld van 5,72 naar 15 euro. BNN-directeur Lucas Goes vreest dat jongeren massaal zullen opzeggen en dat het onmogelijk wordt voor BNN om veel nieuwe leden te werven.

De TROS wil met de leden bespreken of de voorgenomen fusie met de AVRO wel moet doorgaan. Ook de TROS betwijfelt of een fusie financieel aantrekkelijk genoeg is. De omroep heeft er ook bezwaar tegen de verhoging van de contributie. "Door vijftien euro te vragen is lid worden van een publieke omroep alleen nog maar weggelegd voor mensen met een dikke portemonnee", zegt TROS-directeur Peter Kuipers.


Ook de ouderenomroep MAX is boos over de verhoging van de contributie. Dat is voor veel ouderen te veel. "Hun mening telt blijkbaar niet mee voor deze minister. Zij sluit hiermee grote groepen van de samenleving uit", zegt MAX-directeur Jan Slagter.

Minister van Media Marja van Bijsterveldt (CDA) maakte vrijdag de kabinetsplannen voor de publieke omroep bekend. Veel omroepen moeten fuseren. Van de 21 die er nu zijn, mogen er acht overblijven. Met de plannen bezuinigt Van Bijsterveldt op termijn 200 miljoen euro per jaar.

Het lidmaatschapsgeld van omroepen moet volgens Van Bijsterveldt omhoog om ervoor te zorgen dat leden ook echt betrokken zijn bij 'hun' omroep.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions