Transport Online - Altijd Wat: Robert F. Kennedy jr vindt Wilders een racist

Altijd Wat: Robert F. Kennedy jr vindt Wilders een racist

Altijd Wat: Robert F. Kennedy jr vindt Wilders een racist
16-06-2011 16:47 | Binnenland | auteur de redactie
Robert F. Kennedy jr. beschuldigt PVV-leider Geert Wilders van racisme. "De hele wereld weet dat hij een racist is", verklaart Kennedy jr. in een interview met het NCRV-programma Altijd Wat. De milieuadvocaat is de zoon van de Amerikaanse presidentskandidaat en burgerrechtenactivist Robert F. Kennedy sr. die in 1968 werd vermoord. Kennedy jr. uit stevige kritiek op Wilders, die volgens hem voor een gemakkelijke strategie kiest. Hij zegt dat zijn vader voor de moeilijke weg koos en mensen ervan probeerde te overtuigen hun eigenbelang opzij te zetten.

Robert Kennedy jr. is een befaamd milieuadvocaat en was in Nederland voor de opening van de klimaattentoonstelling Cool Globes. In een interview met Frénk van der Linden voor het NCRV-programma Altijd Wat vergelijkt hij Wilders ongevraagd met de Amerikaanse racistische politicus en gouverneur George Wallace, die in de jaren zestig recht tegenover zijn vader stond.

Kennedy jr.: "Hij (Wilders) is een fearmonger, iemand die angst zaait (...) Elk land, net als elk individu, heeft een donkere en een lichtere kant. En het makkelijkste voor meneer Wilders is om in te spelen op ons egoïsme, onze hebzucht, onze xenofobie, onze vooroordelen, op de benepenheid in ons allen. Op de haat. En dat het veel moeilijker is wat mijn vader probeerde te doen. Mensen overtuigen om hun eigenbelang opzij te zetten. Om opofferingen te maken in het algemeen belang en onszelf te zien als deel van een grotere gemeenschap."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen