Clicky


Prins Bernhardfonds oeuvreprijs 2011 gewonnen door Anton Corbijn

Prins Bernhardfonds oeuvreprijs 2011 gewonnen door Anton Corbijn
16-06-2011 13:36 | Binnenland | auteur de redactie
(Novum) - Anton Corbijn heeft de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2011 gewonnen. De fotograaf en filmmaker wint 75 duizend euro en een cultuurfonds op naam van dezelfde waarde. Dat laat het fonds donderdag wegen.

De 56-jarige Corbijn wint de prijs omdat hij volgens de organisatie 'een belangrijke beeldmaker' van de populaire cultuur is en geldt als 'international voorbeeld voor fotografen, ontwerpers en art directors'.

De Nederlandse fotograaf staat bekend om zijn foto's van muzikanten en kunstenaars Hij werkte nauw samen met de vorig jaar overleden muzikant Captain Beefheart, was huisfotograaf van bands als U2 en regisseerde muziekvideo's voor onder andere Johnny Cash een Nirvana. In 2007 kwam zijn eerste speelfilm Control uit.



De oeuvreprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een grootheid op cultureel gebied. Van het cultuurfonds op naam en het startkapitaal van 75 duizend euro mag de winnaar de naam en doelstelling zelf bepalen. De onderscheiding wordt 28 november uitgereikt in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam.