Clicky


Willem Duys herdacht in Blaricum

Willem Duys herdacht in Blaricum
07-06-2011 14:21 | Showbizz | auteur de redactie
BLARICUM - Vrienden, familie en collega's hebben dinsdag in Blaricum afscheid genomen van Willem Duys. De tv-coryfee stierf donderdag op 82-jarige leeftijd. Dinsdagmiddag wordt hij begraven.

De uitvaart begon om 10.30 uur in het Sint Vitusgebouw. Omdat er weinig mensen in het gebouw passen, had Duys' voormalige werkgever AVRO buiten voor beeldschermen gezorgd. Zo'n tweehonderd belangstellenden keken daar volgens RTV Noord-Holland mee met de ceremonie, die verder in besloten kring plaatsvond.

Onder de aanwezigen waren diverse bekende Nederlanders onder wie Mies Bouwman, Lee Towers en Matthijs van Nieuwkerk. Tijdens de herdenking roemde een van de dochters van Duys de inzet van Van Nieuwkerk voor de speciale aflevering van De Wereld Draait Door die 17 mei geheel in het teken van het televisie-icoon stond. Herman van Veen en Thijs van Leer zorgden voor de muzikale omlijsting.



Duys overleed op Hemelvaartsdag in een ziekenhuis in Hilversum. De gezondheid van de presentator van onder meer Voor De Vuist Weg ging de laatste jaren hard achteruit. Eind mei werd bekend dat hij een bacteriële infectie aan zijn longen had, wat hem uiteindelijk fataal werd.

©Novum | Transport Online