Transport Online - Dood Willem Duys kwam onverwacht voor kinderen

Dood Willem Duys kwam onverwacht voor kinderen

Dood Willem Duys kwam onverwacht voor kinderen
04-06-2011 13:32 | Showbizz | auteur de redactie
BLARICUM - Het overlijden van Willem Duys kwam voor zijn drie kinderen onverwacht. "Geen van ons heeft zijn overlijden echt zien aankomen", vertelt dochter Dunja aan De Telegraaf.

Duys' zoon Malcolm twijfelde zelfs of hij moest terugkomen uit Canada. "Dit scenario had zich al meerdere malen voorgedaan. Ik had echt nooit gedacht dat hij dit keer echt zou gaan." Duys stierf in de nacht van woensdag op donderdag op 82-jarige leeftijd. De gezondheid van de tv-coryfee ging de laatste jaren achteruit, eind mei werd bekend dat Duys een bacteriële infectie aan zijn longen had.

"Dit keer kreeg hij complicatie op complicatie", zegt dochter Dunja. "Hij had een bacteriële infectie, toen een bloedvergiftiging en daarna een versliklongontsteking." Duys overleed in een ziekenhuis in Hilversum. "We waren bijna bij zijn overlijden geweest. Een uurtje daarvoor waren we vertrokken. Alleen mijn moeder zat nog aan zijn bed."

Willem DuysDuys trouwde twee keer, zoon Malcolm en dochter Saskia komen voort uit zijn eerste huwelijk. Dunja is Duys' dochter uit zijn tweede huwelijk, met Maria Caecilia Weiss. "Mijn moeder kon met hem lezen en schrijven", zegt Dunja. "Ze is vreselijk verdrietig. Maar wat wil je; ze waren 43 jaar getrouwd."

De vele aandacht voor de dood van hun vader doet Duys' kinderen goed. "Een vader verliezen is nooit leuk, maar alle aandacht is hartverwarmend. Bijna een miljoen mensen keken naar het in memoriam."

Willem Duys wordt dinsdagochtend begraven in Blaricum. De uitvaartplechtigheid is openbaar, de begrafenis vindt in besloten kring plaats. "Saskia en ik hebben een mooie plek uitgezocht", vertelt Malcolm. "Onder een eik."

©Novum | Transport OnlineNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions