Clicky


Zoektocht naar vermiste zeilster hervat

Zoektocht naar vermiste zeilster hervat
27-05-2011 13:20 | Binnenland | auteur de redactie
De Friese politie heeft vrijdagochtend op het Slotermeer de zoektocht hervat naar de 24-jarige vrouw die sinds donderdag wordt vermist. De bodem wordt afgezocht met sonarapparatuur. De politie houdt er ernstig rekening mee dat de Arnhemse studente niet meer leeft, meldt een woordvoerder.

De zeilboot waarin het slachtoffer met vier medestudentes en een ervaren schipper zat, sloeg donderdag rond het middaguur om, waarschijnlijk door de harde wind. Behalve de Arnhemse kon iedereen op tijd uit het water worden gehaald. Wel raakten ze onderkoeld en in shock.

Donderdag moest de zoektocht naar de vrouw aan het einde van de middag vanwege het weer worden gestaakt. Door de harde wind was het voor de hulpdiensten niet meer verantwoord om nog verder te zoeken.

Van de overige inzittenden van de boot hebben er vier de nacht ter observatie in een ziekenhuis doorgebracht. De politie hoopt vrijdag met ze te kunnen spreken om te achterhalen wat er donderdag precies is gebeurd. Ook worden getuigen gehoord.

De studentes maakten deel uit van een grotere groep die op het meer aan het varen waren. Het gaat om studenten van de opleiding voor tandartsassistent van het ROC Rijn IJssel uit Arnhem.

©Novum | Transport Online