Clicky


Inspectie sluit tandartspraktijk Assen

Inspectie sluit tandartspraktijk Assen
27-05-2011 11:11 | Binnenland | auteur de redactie
Een tandartspraktijk in Assen heeft op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de deuren moeten sluiten. Bij een onaangekondigde controle dinsdag bleek dat de praktijk geen verantwoorde zorg kan leveren, meldt de IGZ vrijdag.

De praktijk Tandzorg Assen kreeg het bevel de deuren te sluiten donderdag. De controle volgde op eerdere constateringen van de IGZ dat de praktijk de zaken niet goed op orde had.

Tijdens de controle bleek onder meer dat de wijze waarop de instrumenten in de praktijk na gebruik worden schoongemaakt geen garantie geeft dat ze echt geen infecties meer kunnen overbrengen. De apparatuur voor het reinigen en steriliseren van instrumenten wordt niet systematisch gecontroleerd en onderhouden.

Verder is onduidelijk of de tandartsen en medewerkers van de praktijk beschermd zijn tegen hepatitis B. Ook liet de persoonlijke en handhygiëne van medewerkers te wensen over. Zo droegen medewerkers sieraden aan de handen, terwijl dat vanwege de hygiëne niet is toegestaan. Bij de behandelstoelen was geen behandelalcohol aanwezig. Daarnaast worden röntgenfoto's genomen in een praktijkruimte waar ook andere patiënten en medewerkers aanwezig zijn.

Het bevel tot sluiting eindigt donderdag, maar kan worden verlengd. Tandzorg Assen mag de deuren pas weer openen als de vereiste verbeteringen zijn doorgevoerd.

©Novum | Transport Online