Clicky


Surinaamse crimineel Nolty W. opnieuw opgepakt

Surinaamse crimineel Nolty W. opnieuw opgepakt
27-05-2011 10:56 | Misdaad | auteur de redactie
AMSTERDAM - De Surinaamse moordverdachte Nolty W. is opnieuw opgepakt. Dat meldt de Amsterdamse zender AT5 vrijdag. De politie kon het bericht niet direct bevestigen.

W. werd donderdag aangehouden. Een maand geleden werd hij ook opgepakt, maar hij werd toen vrijgelaten wegens een gebrek aan bewijs. Het Openbaar Ministerie zou echter met succes tegen deze beslissing in beroep zijn gegaan.

De Surinamer werd eind vorige maand in zijn woning in Amsterdam opgepakt voor een oude zaak uit Amsterdam. W. kwam onlangs in een uitzending van het televisieprogramma van misdaadverslaggever Peter R. de Vries over verschillende Surinaamse criminelen, onder wie drie moordenaars, aan bod. De criminelen zouden ongehinderd in Nederland wonen en soms zelfs een uitkering krijgen.

Volgens De Vries wordt W. verdacht van betrokkenheid bij een moordaanslag in Amsterdam-Zuidoost. Hij bekende de moord op verborgen camera in de uitzending van De Vries. W. zou met een hamer iemand de schedel hebben ingeslagen. Zijn vuurwapens had hij even daarvoor verkocht uit geldnood. Het slachtoffer overleefde de aanslag. Eerder zou hij in Suriname zijn neef en een prostituee hebben gedood.

Naar aanleiding van deze uitzending moest minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) tekst en uitleg geven in de Tweede Kamer. De minister wil de Surinaamse criminelen zo snel mogelijk uitleveren of achter de tralies krijgen.

©Novum | Transport Online