Clicky

 
Transport Online - Ton geëist voor publicatie Reve-biografie

Ton geëist voor publicatie Reve-biografie

Ton geëist voor publicatie Reve-biografie
26-05-2011 18:08 | Binnenland | auteur de redactie
Joop Schafthuizen wil met een dwangsom van honderdduizend euro voorkomen dat het derde deel van de Reve-biografie van Nop Maas verschijnt. Ook elke andere uitgave met citaten uit het boek moet geld kosten. Dit eiste de advocaat van Schafthuizen donderdag tijdens een kort geding tegen Maas en uitgeverij Van Oorschot.

De 63-jarige levenspartner en zaakwaarnemer van de in 2006 overleden Gerard Reve vindt de inhoud van het derde deel van de biografie aanstootgevend. Volgens Schafthuizens advocaat roept het boek een verkeerd beeld op van hun relatie.

Uitgever en biograaf vinden dat zij het recht hebben om tot publicatie over te gaan. "Alles wat Schafthuizen veranderd wilde zien, hebben we veranderd." Schafthuizen heeft volgens Van Oorschot pas 'na het fluitsignaal' zijn toestemming teruggetrokken.

Advocaat Olaf Trojan betwist dat Schafthuizen ooit groen licht heeft gegeven. Het document waaruit zou blijken dat hij goedkeuring gaf voor deel drie, sloeg in feite op deel twee. Schafthuizen wilde als voorwaarde voor een fiat voor het tweede boek volledige inzage in het derde.

De rechter doet 16 juni uitspraak in de zaak.

©Novum | Transport Online
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden