Clicky


PVV woest op KPN vanwege Skype-heffing

PVV woest op KPN vanwege Skype-heffing
26-05-2011 12:22 | Politiek & Verkiezingen | auteur de redactie
De PVV is verbijsterd over het voornemen van KPN om consumenten toch extra te laten betalen voor diensten als Skype of Whatsapp. PVV-Kamerlid Jhim van Bemmel roept minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA) op om hier onmiddellijk een stokje voor te steken. Volgens KPN gaat het om een misverstand.

Verhagen (CDA) maakte dinsdag bekend dat hij de Telecomwet gaat aanpassen om de heffing onmogelijk te maken. Een Kamermeerderheid had hierom gevraagd.

De NOS meldde woensdag dat KPN toch extra geld wil gaan vragen voor de mobiele diensten. Van Bemmel is woest, zo laat hij donderdag weten. "De Kamer was duidelijk in haar oordeel: geen extra heffingen op apps. Kennelijk heeft KPN lak aan de regels en wil, tegen de wens van de meerderheid van de Kamer, alsnog heffingen gaan invoeren op apps."

Volgens een woordvoerder van KPN klopt het nieuws van de NOS niet. "Het is waar dat we bezig zijn met het voorbereiden van nieuwe abonnementen, die niet om belminuten, maar om mobiele data gecentreerd zijn. Deze zomer wordt duidelijk hoe die eruitzien. Maar natuurlijk luisteren we wel naar de wensen van de politiek."

©Novum | Transport Online