Clicky


Saab verwacht productie vrijdag te hervatten

Saab verwacht productie vrijdag te hervatten
26-05-2011 11:24 | Financieel | auteur de redactie
Spyker Cars onderdeel van Saab Automobile verwacht vrijdag de productie in de fabriek in het Zweedse Trollhättan te hervatten, maakt het bedrijf donderdag bekend.

"Zoals het er vandaag uitziet, zijn we morgen in staat om de productie op te starten", zegt woordvoerder Eric Geers van Saab.

De fabriek van Saab in Trollhättan ligt al bijna twee maanden stil, omdat leveranciers zijn gestopt met het aanleveren van onderdelen toen de autofabrikant de rekeningen niet meer kon betalen.

Vorige week maakte Spyker echter bekend een overeenkomst met de Chinese autodistributeur Pang Da Automobile Trade te hebben gesloten, waardoor Saab weer geld ter beschikking heeft op de korte termijn. Sindsdien is het bedrijf in gesprek met de leveranciers over de betaling van schulden en nieuwe leveringen.



Het interne doel voor Saab was om de productie vrijdag weer te starten, in verband met een bezoek van vertegenwoordigers van Pang Da, maar de uitkomst van de onderhandelingen met de leveranciers is donderdag vooralsnog onzeker.

CEO Victor Muller is donderdag in Stockholm om de vertegenwoordigers van Pang Da te ontmoeten die naar verwachting aan het begin van de middag arriveren.

©Novum/Dow Jones | Transport Online