Clicky


Uitspraak in hoger beroep tegen Benno L.

Uitspraak in hoger beroep tegen Benno L.
26-05-2011 09:30 | Binnenland | auteur de redactie
DEN BOSCH - Het gerechtshof in Den Bosch doet donderdagmiddag in hoger beroep uitspraak in de zaak tegen de van misbruik verdachte Bossche zwemleraar Benno L. Hij zou ontucht hebben gepleegd met tientallen meisjes die les van hem kregen. Tegen de 61-jarige L. werd twee weken geleden een celstraf van tien jaar geëist. In juli vorig jaar kreeg hij zeven jaar cel.

Het Openbaar Ministerie was in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechtbank omdat Benno L. geen tbs had gekregen. In hoger beroep stelden meerdere deskundigen echter vast dat tbs niet nodig was, omdat de kans op herhaling klein zou zijn.

Wel werd er een hogere straf geëist. Justitie vindt dat er genoeg bewijs is dat L. zich ook schuldig heeft gemaakt aan verkrachting en niet alleen aan ontucht. De rechtbank vond dat bij de eerste uitspraak niet.

L. werd in 2009 opgepakt. Bij hem thuis werden duizenden foto's en 221 filmpjes gevonden van ontuchtige handelingen met kinderen. De meeste slachtoffers waren jong en verstandelijk gehandicapt.

©Novum | Transport Online