Transport Online - 'T-Mobile schrapt 475 Nederlandse banen'

'T-Mobile schrapt 475 Nederlandse banen'

'T-Mobile schrapt 475 Nederlandse banen'
24-05-2011 09:58 | Financieel | auteur de redactie
T-Mobile schrapt ongeveer een kwart van de negentienhonderd banen in Nederland. Dat schrijft het Financieele Dagblad dinsdag op basis van ingewijden. T-Mobile spreekt het bericht tegen.

"Er verdwijnen alleen banen door natuurlijk verloop en door naar tijdelijke contracten te kijken", zegt de woordvoerder. Hij wil niet zeggen om hoeveel banen het gaat. "We kijken zoals ieder bedrijf naar het efficiënter en klantvriendelijker maken van de organisatie."

De inkomsten in de telecomsector lopen sterk terug door concurrentie van gratis diensten via internet. Zo worden steeds minder sms'jes verstuurd. Ook zou het T-Mobile niet lukken de kosten onder controle te houden.

De winst van de Nederlandse dochter van T-Mobile is begin dit jaar met twintig procent afgenomen. T-Mobile is niet meer de enige die de populaire iPhone aanbiedt. Daardoor verliest het klanten aan bijvoorbeeld Vodafone en KPN.


T-Mobile is na KPN de tweede grote speler in Nederland die streng moet bezuinigen. In april kondigde KPN al aan dat een kwart van het personeel moet verdwijnen.

©Novum | Transport Online

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen