Transport Online - 'Klaas Knot nieuwe topman DNB'

'Klaas Knot nieuwe topman DNB'

'Klaas Knot nieuwe topman DNB'
20-05-2011 13:34 | Financieel | auteur de redactie
Klaas Knot wordt benoemd als president van De Nederlandsche Bank. Dat meldt RTL Z vrijdagmiddag. DNB heeft de naam van Knot nog niet bevestigd. Eerder op de dag meldde het Financieele Dagblad al dat waarschijnlijk een outsider zou worden benoemd als opvolger van Nout Wellink.

De functie van Wellink wordt niet op dezelfde manier ingevuld als nu. In plaats daarvan komt er een directeur monetair beleid en een directeur toezicht. Knot zou directeur monetair beleid worden. Als directeur toezicht wordt Jan Sijbrand benoemd.

De 44-jarige Knot is redelijk onbekend bij het grote publiek, maar werkte eerder al nauw samen met zijn voorganger. Hij is plaatsvervangend thesaurier-generaal en directeur financiële markten op het ministerie van Financiën en hoogleraar Geld en Bankwezen in Groningen. Eerder werkte hij bij het IMF, de Verzekeringskamer en ook al geruime tijd bij DNB.Sijbrand is momenteel werkzaam als hoofd toezicht bij de NIBC. Voor zijn komst naar de bank in maart 2008 werkte hij onder meer bij Shell, Rabobank en ABN Amro.

De afgelopen tijd werd veel gespeculeerd wie Nout Wellink zou opvolgen als DNB-baas. De kabinetsfavoriet Kees van Dijkhuizen en DNB-directielid Lex Hoogduin werden veel genoemd.

©Novum | Transport Online

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen