Transport Online - Prijzen koopwoningen verder gedaald

Prijzen koopwoningen verder gedaald

Prijzen koopwoningen verder gedaald
20-05-2011 10:22 | Financieel | auteur de redactie
Verkochte bestaande koopwoningen waren in april gemiddeld 2,1 procent goedkoper dan in april 2010. De prijsdaling is een stuk groter dan in maart, toen de verkoopprijzen 1,1 procent lager waren dan een jaar eerder. Dit blijkt uit de cijfers van het CBS en het Kadaster.

Alle woningtypen waren in april goedkoper dan een jaar eerder. Vrijstaande woningen daalden met 4,6 procent het meest in prijs, tussenwoningen met 1,2 procent het minst.

In alle provincies daalden de prijzen, met uitzondering van Zeeland. Het grootst was de prijsdaling in Flevoland met 4,0 procent. In Zeeland stegen de prijzen met 0,8 procent.

Ten opzichte van maart 2011 daalden de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen met 0,3 procent. In maart stegen de prijzen nog iets ten opzichte van een maand eerder.
In april wisselden ruim 10 duizend bestaande woningen van eigenaar. Dat is 9 procent minder dan een jaar eerder. Van alle woningtypen met uitzondering van de vrijstaande woningen daalde het aantal verkopen. Bij de appartementen was de afname met ruim 12 procent het grootst. Het aantal verkochte vrijstaande woningen nam met ruim 2 procent toe. Al met al is het aantal verkochte bestaande koopwoningen in de eerste vier maanden van 2011 een fractie kleiner dan in de eerste vier maanden van 2010.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen