Transport Online - Pinpas over grens makkelijke prooi skimmers

Pinpas over grens makkelijke prooi skimmers

Pinpas over grens makkelijke prooi skimmers
19-05-2011 09:31 | Financieel | auteur de redactie
Door een beveiligingslek kunnen skimmers in het buitenland de pincode lezen die bij een pinpas of creditcard hoort. Het lek werd eind maart ontdekt en in Nederland direct gedicht, maar over de grens ontbreekt de nieuwe extra beveiliging, schrijft De Telegraaf donderdag.

Skimmers kunnen door de truc alleen de pincode bemachtigen, maar de bankgegevens zelf zijn niet direct in gevaar, laat creditcardorganisatie Mastercard weten. "Je kan alleen bij de pincode, maar zonder betaalkaart begin je niets."

Nederland is juist vanwege de fraudegevoeligheid bezig over te stappen van de oude magneetstrip in de pinpas op de nieuwe EMV-chip. Juist deze chip werd in maart gekraakt op de pinpassen en kaarten van Visa en Mastercard. Een aangepast pinapparaat haalde alle codes van een kaart.

online.nl/site/images/nieuws/2011-02/001-mei/Pinpas-over-grens-makkelijke-prooi-skimmers.jpg[/img][/align]


De Consumentenbond reageert in de krant geschokt. Dit kan niet. Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat hun nieuwe betaalkaart betrouwbaar is", zegt een woordvoerder. Gedupeerden die geld kwijtraken door skimmers, krijgen de schade wel vergoed.

©Novum | Transport Online

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen