Clicky


Agent Baflo in gezicht en borstkas geschoten

Agent Baflo in gezicht en borstkas geschoten
18-05-2011 17:02 | Binnenland | auteur de redactie
De agent die in april met zijn eigen dienstwapen werd doodgeschoten in het Groningse Baflo is van dichtbij in zijn gezicht en zijn schouder geraakt. Het laatste schot kwam via de schouder terecht in de borstkas en was dodelijk. Dat meldde justitie woensdag op een persconferentie waar de resultaten van het onderzoek naar de gebeurtenissen van die avond gepresenteerd werden.

Voordat de 25-jarige verdachte de agent doodschoot, vermoordde hij zijn 29-jarige vriendin met een brandblusser in de hal van haar appartement aan de Heerestraat in Baflo.

Op zijn vlucht stuitte de uitgeprocedeerde asielzoeker op de 48-jarige agent, die al was ingelicht over de moord op de vrouw. Hij liep meteen op hem af en begon hem te slaan. Er ontstond een worsteling waarbij het dienstwapen om onduidelijke redenen op de grond is gevallen en de verdachte het wapen kon pakken.

Nadat de man de agent had doodgeschoten, schoot hij op een 72-jarige omstander en een 22-jarige agente. Beiden raakten gewond.

De verdachte raakte bij de aanhouding gewond toen hij vijf keer werd geraakt door politiekogels. Drie agenten vuurden in totaal dertig kogels op hem af. De man ligt nog in het penitentiair ziekenhuis in Scheveningen.

Novum | Transport Online