Transport Online - Euro blijft boven het niveau van dollar

Euro blijft boven het niveau van dollar

Euro blijft boven het niveau van dollar
18-05-2011 16:34 | Financieel | auteur de redactie
De euro blijft woensdag boven het niveau van 1,42 dollar ten opzichte van de dollar, waarbij Griekenland op dit moment uit het vizier van de markt glijdt en een voorlopig herstel van het investeerdervertrouwen risicovolle beleggingen opstuwt en de dollar drukt.

De onrust over Griekse schuldproblemen is enigszins afgenomen ondanks dat een bijeenkomst van ministers van Financiën uit de eurozone is geëindigd zonder dat daar een concrete oplossing voor zorgen over herstructurering is gekomen.

Ontwikkelingen op aanverwante markten hebben de eenheidsmunt versterkt door de dollar omlaag te leiden.

"De Amerikaanse dollar heeft enig terrein prijsgegeven nu risicovolle beleggingen weer in de belangstelling van beleggers staan. Een positieve nachtelijke sessie op de Aziatische aandelenmarkten die zich heeft doorgezet tijdens de Europese handelsuren. Goud en olie noteren ook hoger", zegt Neil MacKinnon, strateeg bij VTB Capital.


Andere redenen waarom de dollar lager noteert zijn volgens MacKinnon de daling van het rendement op 10-jarige obligaties in de VS, waarmee een nieuw dieptepunt bereikt is in de afgelopen twaalf maanden, aangevoerd door teleurstellende cijfers voor de industriële productie en huizenbouw in de VS op dinsdag.

De euro is nog niet van de zorgen over Griekenland af. Opmerkingen van Wolfgang Schlaube, Duitse minister van Financiën, die waarschuwde dat particuliere investeerders de pijn gezamenlijk zouden moeten dragen omdat financiële noodhulp geen langetermijnoplossing is, houden de zorgen levend. Daar voegt Schlaube aan toe dat dit verplicht zou moeten zijn.

Novum/Dow Jones | Transport Online

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen