Clicky


FNV ZBo vraagt verlenging 6% btw

FNV ZBo vraagt verlenging 6% btw
17-05-2011 20:46 | Binnenland | auteur de redactie
FNV Zelfstandigen Bouw vraagt staatssecretaris Weekers in een brief om de 'crisismaatregel' van tijdelijke btw-verlaging nog een half jaar te laten doorlopen. Ook roept FNV ZBo zijn leden op om hun eigen argumenten hiervoor per mail aan de staatssecretaris door te geven. "De bouw is nog lang niet uit het dal. Onze leden hebben de lage btw hard nodig bij hun klantenwerving", zegt voorzitter Charles Verhoef van FNV ZBo.

Eind vorige week kwam het Centraal Bureau voor de Statistiek met cijfers dat er de afgelopen maanden 'fors hogere investeringen' zijn gedaan in onder meer woningen en bedrijfsgebouwen. Dat duidt erop dat de lage btw een succes is. Opdrachtnemers zeggen in onderzoek unaniem dat dit tijdelijke lage btw-tarief voor onderhoud en verbouwingen meer omzet genereert. Ook leden van FNV ZBo zeggen er profijt van te hebben. En dat is hard nodig. Want terwijl allerlei sectoren gelukkig uit het dal klimmen, moet de bouw voor echt herstel nog zeker tot 2012 wachten.

Alle reden dus om de extra stimulans van het lage btw-tarief van 6% nog even te handhaven. "Die visie deelt de gehele bouwbranche", aldus Verhoef, die organisaties als AFN, Bouwend Nederland, Uneto-VNI en ZZP Nederland dan ook heeft gevraagd zijn actie te ondersteunen.

Zijn leden roept Verhoef op om een mail te sturen aan de staatssecretaris. "In onze nieuwsbrief hebben we een voorbeeld opgenomen, maar onze leden zullen de heer Weekers zeker ook zelf schrijven. Zij hebben elke dag contacten met hun klanten. Zij weten dat de vrees van de staatssecretaris voor minder btw-opbrengst ongegrond is. Hij krijgt niets binnen als zij opdrachten mislopen."

Verhoef waarschuwt ook voor zwart werk: "Het kost onze leden nog meer omzet als consumenten vluchten in het zwarte circuit. Bonafide ondernemers zien dat met lede ogen aan. En dan krijgt Weekers nog minder inkomsten uit btw."