Clicky


Wakker Dier start rechtszaak tegen Bleker

Wakker Dier start rechtszaak tegen Bleker
17-05-2011 18:08 | Binnenland | auteur de redactie
Wakker Dier sleept staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker (CDA) voor de rechter. De stichting wil dat Bleker de resultaten van schadelijke stoffen die in verschillende supermarkten en slachterijen op vlees zijn gevonden openbaar maakt. Dat heeft Wakker Dier dinsdag laten weten.

Wakker Dier heeft de resultaten in juni vorig jaar opgevraagd, maar de staatssecretaris weigert al een jaar de namen van supermarkten en slachterijen door te geven. "De Voedsel en Waren Autoriteit, heeft de controleresultaten van groente en fruit wel bekendgemaakt, maar wij hebben geen idee waarom ze de resultaten van het vlees niet bekendmaken", aldus een woordvoerder van Wakker Dier.

Wakker Dier wil met de openbaarmaking zorgen dat supermarkten en slachterijen worden gestimuleerd om meer maatregelen te nemen en dat consumenten een bewustere keuze kunnen maken. Volgens een woordvoerder zijn de resultaten erg belangrijk. "Bleker kan het niet maken om de resultaten achter te houden. Het gaat hier om gezondheidsbelang."



Het kabinet had in 2009 en 2010 al toegezegd om controlegegevens van de Voedsel en Waren Autoriteit openbaar te maken om zo consumenten meer vertrouwen te geven. Door de controles wilde het kabinet dat het aandeel besmet vlees in 2013 met vijftig procent zou zijn afgenomen. Tot nu toe is het aandeel met 36 procent afgenomen.

©Novum | Transport Online