Transport Online - De Jager: nog geen extra geld naar Griekenland

De Jager: nog geen extra geld naar Griekenland

De Jager: nog geen extra geld naar Griekenland
13-05-2011 15:01 | Financieel | auteur de redactie
De eurolanden staan niet klaar om extra geld aan Griekenland te geven om te voorkomen dat de economie van dat land instort. "Zo ver zijn we nog lang niet", zei minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) vrijdag.

Griekenland moet eerst laten zien dat het land bereid is drastisch te bezuinigen. Pas dan zal Nederland ook groen licht geven voor het vrijgeven van het volgende onderdeel uit het al eerder toegezegde Europese steunpakket voor Griekenland, zei De Jager.

De Jager benadrukte dat het voor Nederland van het grootste belang is dat Griekenland niet instort. De vorige crisis begon met de val van de Amerikaanse bank Lehman Brothers. "Dat kost Nederland nog altijd tientallen miljarden per jaar", zei De Jager. Als Griekenland failliet gaat, zijn de gevolgen nog veel groter, stelde hij.

De Jager heeft woensdag telefonisch overleg gevoerd met zijn collega-ministers van Financiën van de Europese Unie. Maandag en dinsdag spreekt hij ze opnieuw op een vergadering in Brussel.


Donderdag had hij een vertrouwelijk gesprek met de financieel specialisten van alle Kamerfracties, samen met president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank (DNB). Het gesprek was volgens De Jager louter informatief en niet bedoeld om alvast steun te vragen voor een nieuw steunpakket.

©Novum | Transport Online

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen