Transport Online - Mogelijk opnieuw financiële hulp Griekenland

Mogelijk opnieuw financiële hulp Griekenland

Mogelijk opnieuw financiële hulp Griekenland
13-05-2011 09:29 | Financieel | auteur de redactie
Nederland moet mogelijk opnieuw bijspringen om Griekenland uit zijn diepe schuldencrisis te helpen. Dat schrijft De Telegraaf vrijdag op basis van bronnen na het spoedoverleg donderdagavond over de financiële problemen van de Grieken.

Donderdagavond hadden minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA), president van de Nederlandsche Bank Nout Wellink en de Tweede Kamerfracties een geheim overleg over financiële situatie in Griekenland. De Kamerleden zijn voor dat overleg teruggekomen van hun reces.

De Jager heeft bij het overleg nog niet om steun van de Kamer gevraagd voor een nieuwe lening aan Griekenland, maar volgens de krant komt dat verzoek mogelijk alsnog na topoverleg in Brussel. Daar komen maandag de Europese ministers van Financiën bij elkaar om te praten over de situatie in Griekenland en Portugal, dat ook met grote schulden kampt.

In de Kamer ligt de financiële hulp zeer gevoelig. Gedoogpartner PVV is fel tegen. Formeel heeft minister De Jager overigens geen groen licht van de Kamer nodig om opnieuw financieel bij te springen, omdat de Kamer eerder al heeft ingestemd met een tijdelijk fonds van 750 miljard euro. Dat geld is bedoeld voor steun aan eurolanden in financiële nood.


Griekenland ontving vorig jaar al 110 miljard euro van de eurolanden.

©Novum | Transport Online

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen