Transport Online - Kamer bijgepraat over problemen Griekenland

Kamer bijgepraat over problemen Griekenland

Kamer bijgepraat over problemen Griekenland
12-05-2011 15:53 | Financieel | auteur de redactie
De Tweede Kamer is woensdag in een geheim spoedoverleg bijgepraat over de problemen van zwakke landen uit de eurozone. Bij het overleg waren minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA), president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank en de financieel specialisten van de Kamerfracties aanwezig. De Kamerleden zijn hiervoor teruggekomen van het meireces.

PvdA-Kamerlid Ronald Plasterk wil niets kwijt over de inhoud van het gesprek. Wel vindt hij dat, mocht er een nieuwe steunronde komen voor Griekenland, hier een debat in de Kamer over moet komen. "Als De Jager een mandaat van de volksvertegenwoordiging wil, kan dat niet in achterkamertjes geregeld worden. De PVV heeft al aangegeven niets te steunen, dus als De Jager de steun van de PvdA wil, moet hier in alle openheid een debat over komen."

Mogelijk moet de Europese Unie binnenkort nogmaals bijspringen om Griekenland uit de problemen te helpen. De SP en de PVV zijn hier mordicus tegen en willen dat het land uit de euro stapt. De PvdA pleit voor het verlengen van de terugbetalingstermijn van de leningen die Griekenland kreeg. Ook Portugal heeft financiële hulp van de overige eurolanden gekregen.

©Novum | Transport OnlineNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen