Transport Online - Kredietwaardigheid Griekenland verder omlaag

Kredietwaardigheid Griekenland verder omlaag

Kredietwaardigheid Griekenland verder omlaag
09-05-2011 20:22 | Financieel | auteur de redactie
Standard & Poor's Ratings Services (S&P) heeft de rating voor de langlopende schuld van Griekenland verder verlaagd tot B van BB-, maakt de kredietbeoordelaar maandag bekend.

S&P zegt zich zorgen te maken nu ambtenaren van de EU kijken of de terugbetaaltermijnen voor het Griekse steunpakket van EUR110 miljard moeten worden opgerekt. "Als onderdeel van een dergelijke verlenging geloven wij dat de kredietverlenende eurolanden om een vergelijkbare behandeling als commerciële partijen zullen verzoeken in de vorm van het tevens verlengen van de looptijden van hun obligaties en leningen", aldus S&P.

Een dergelijk schuiven met financiële lasten kan leiden tot een "geforceerde" handel, wat S&P ertoe zou brengen het kredietwaardigheidsoordeel verder te verlagen tot SD, ofwel selective default, stelt het bedrijf.

"Zelfs als er geen afstempeling van de hoofdsom volgt, wordt zo'n verlenging van de looptijden over het algemeen gezien als minder voordelig voor commerciële partijen dan terugbetaling volgens de originele voorwaarden van de schuld", aldus S&P.


De Griekse ratings blijven op de zogenaamde CreditWatch met negatieve vooruitzichten, voegt S&P eraan toe.

©Novum/Dow Jones | Transport Online

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen