Transport Online - Zilveren Nipkowschijf voor De Wereld Draait Door

Zilveren Nipkowschijf voor De Wereld Draait Door

Zilveren Nipkowschijf voor De Wereld Draait Door
09-05-2011 20:20 | Showbizz | auteur de redactie
Het VARA-programma 'De Wereld Draait Door' heeft zojuist de Zilveren Nipkowschijf 2011 gewonnen, de prijs die de Nederlandse mediajournalisten jaarlijks uitreiken aan de beste tv-programma's, radio-uitzendingen en multimediale prestaties van het afgelopen seizoen. De Stichting Nipkow werkt, traditiegetrouw, zonder nominaties. De Nipkow-jury heeft dit nieuws vanmiddag bekendgemaakt.

Matthijs van Nieuwkerk over de Nipkowschijf: "Hieperdepiep en doooorrr."

Frans Klein, programmadirecteur VARA: "Het is een ongelooflijke waardering voor De Wereld Draait Door dat zich ieder seizoen weer zo weet te overtreffen. We zijn erg blij met deze erkenning van de jury van de Nipkowschijf."

De jury prijst het programma om zijn snelheid, toegankelijkheid en het spectrum aan maatschappelijke, culturele en wetenschappelijke onderwerpen, dat nog nooit zo breed was als dit seizoen. Het Nederland 3-nieuwsmagazine is naar de mening van de jury bezig aan zijn beste seizoen ooit door de aandacht voor hoge cultuur zoals opera en poëzie, waarbij vorm en inhoud steeds laagdrempelig zijn.

Tegen het einde van het zesde seizoen, op dinsdag 17 mei, is de duizendste uitzending van 'De Wereld Draait Door' te zien. DWDD is al jarenlang een van de populairste programma's van de Nederlandse televisie en werd in 2007 bekroond met de Gouden Televizier-ring. Dit seizoen was voor de VARA talkshow het succesvolste tot nu toe, met een kijkcijfer van gemiddeld ruim boven het miljoen. De jubileum-uitzending op 17 mei krijgt een bijzonder karakter en zal een hommage zijn aan Willem Duys. Mies Bouwman, Toots Thielemans, Bob Rooyens, Fred Oster en talloze andere collega's, vrienden en muzikanten zullen aan de uitzending meewerken.

In de geschiedenis van de Nipkowschijf won de VARA al eerder deze vakprijs voor onder andere programma's als Pa Paul in 2004, Kopspijkers in 2003 en De Schreeuw van De Leeuw in 1993. Sonja Barend en Ellen Blazer ontvingen in 2007 de Ere Zilveren Nipkowschijf. Ook Rudi Carell, Dimitri Frenkel Frank, Koos Postema, Marcel van Dam en Paul Witteman ontvingen deze prestigieuze vakprijs.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,660
Diesel1,323

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions