'Meer slachtoffers door bezuinigingen brandweer'

'Meer slachtoffers door bezuinigingen brandweer'
18-04-2011 09:25 | Binnenland | auteur de redactie
De voorgenomen bezuinigingen van het kabinet op de brandweer leiden tot meer slachtoffers. Dat vrezen de gezamenlijke brandweervakorganisaties, laten ze weten in een gezamenlijke verklaring.

De bezuinigingen leiden volgens de bonden 'onherroepelijk' tot meer slachtoffers onder burgers en brandweermensen. "Het is slechts een kwestie van tijd tot de eerste stuitende taferelen zich zullen voordoen", stellen de organisaties.

Door de bezuinigingen worden in het hele land kleinere kazernes gesloten. Daardoor zijn brandweerwagens langer onderweg naar een brand. Bovendien rijden op elke bluswagen straks minder brandweerlieden mee.

De vakorganisaties vrezen bovendien dat veel vrijwilligers afhaken vanwege het plan om de brandweerzorg bij de gemeenten weg te halen. Ze willen dat minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) en de Tweede Kamer zo snel mogelijk een einde maken aan de 'aantasting en uitholling van het veiligheidsniveau'.

De SP houdt een enquête om de onrust en onvrede onder brandweermensen te peilen. "In de politiek wordt veel gesproken en besloten over de brandweer, maar de mensen die werken bij de brandweer zijn degenen die weten hoe het werkelijk zit", motiveert SP-Kamerlid Ronald van Raak het instellen van het onderzoek.

©Novum | Transport Online


NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,503

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden