Transport Online - Nederlanders niet massaal tegen kernenergie

Nederlanders niet massaal tegen kernenergie

Nederlanders niet massaal tegen kernenergie
16-04-2011 21:55 | Binnenland | auteur de redactie
Nederlanders hebben zich door de kernramp in Japan niet massaal tegen kernenergie gekeerd. Ongeveer 46 procent van de Nederlanders is nu tegen, blijkt zaterdag uit een enquête in opdracht van RTL Nieuws.

Een kleine veertig procent is voor kernenergie en de rest weet het niet. In 2008 was 55 procent van de Nederlanders nog voor kernenergie, tegenover 31 procent in 2006, blijkt uit cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Niet alle voorstanders van kernenergie zien een nieuwe kerncentrale in Nederland zitten. Zo'n 33 procent heeft geen problemen met een nieuwe centrale en ruim 54 procent is tegen een nieuwe kerncentrale in Nederland. De meeste ondervraagden (67 procent) zijn niet bang voor een kernramp in Nederland.

De meeste mensen zijn niet van mening veranderd over kernenergie sinds de problemen met de kerncentrale Fukishima in Japan, die ontstonden door de aardbeving en tsunami vorige maand. Nog geen zeven procent van de Nederlanders was voor de ramp vóór kernenergie en is nu tegen.Door de problemen in Japan laait in veel landen de discussie over kernenergie weer op. Zaterdag protesteerden op de Dam in Amsterdam nog duizenden mensen tegen kernenergie.

©Novum | Transport Online


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions