Transport Online - Verzet in coalitie tegen hogere btw

Verzet in coalitie tegen hogere btw

Verzet in coalitie tegen hogere btw
14-04-2011 13:28 | Binnenland | auteur de redactie
Coalitiepartij CDA en gedoogpartij PVV hebben kritiek op de plannen van het kabinet om het lage btw-tarief af te schaffen. De twee partijen willen niet dat boodschappen duurder worden, zodat de belasting voor bedrijven en hoge inkomens omlaag kan.

PVV-leider Geert Wilders wil niet hebben dat het btw-tarief 'voor de gewone man' wordt verhoogd om het toptarief voor de inkomstenbelasting te verlagen, meldt de NOS. Ook het CDA wil niet dat voor 'de boodschappenkar' het hoge btw-tarief van 19 procent gaat gelden, in plaats van het lage tarief van 6 procent. Dat zou bovendien de doodsteek zijn voor alle supermarkten in de grensstreek, zegt CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt.

Weekers maakte donderdag bekend dat hij wil nadenken over geleidelijke verhoging van het lage btw-tarief om zo verlaging van de inkomstenbelasting mogelijk te maken. Deze kabinetsperiode zou al een eerste verhoging van het lage btw-tarief moeten worden doorgevoerd.

Verhoging naar 19 procent levert de schatkist volgens Weekers 9,2 miljard euro op. Met dat geld zou hij de inkomstenbelasting willen verlagen en een aantal kleinere belastingen willen afschaffen, zoals de leidingwaterbelasting en de verpakkingenbelasting.

Het lage btw-tarief geldt voor onder meer eten en drinken, boeken en tijdschriften en de kapper. Het kabinet heeft al eerder besloten dat de btw op concertkaarten van 6 naar 19 procent gaat.

©Novum | Transport Online

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions