Transport Online - Premier IJsland: beginnen terugbetaling vanaf zomer

Premier IJsland: beginnen terugbetaling vanaf zomer

Premier IJsland: beginnen terugbetaling vanaf zomer
14-04-2011 09:36 | Financieel | auteur de redactie
IJslands premier Johanna Sigurdardottir heeft donderdag in een ingezonden brief in de Volkskrant aangegeven dat IJsland vanaf komende zomer zal beginnen Nederland en het Verenigd Koninkrijk (VK) terug te betalen vanuit opbrengsten uit de boedel van Landsbanki, moederbedrijf van het in 2008 omgevallen Icesave.

Premier Sigurdardottir geeft in de brief aan dat uitbetaling aan Nederland en het VK deze zomer zal aanvangen en dat uitbetaling uit de boedel van Landsbanki beide landen ruimschoots zal compenseren voor de vergoedingen die Nederland en het VK na de val van Icesave aan spaarders uitbetaald hebben.

Daarnaast geeft IJslands premier in de Volkskrant aan dat IJsland altijd de intentie heeft gehad zich te houden aan internationale afspraken, maar dat de feitelijke inhoud van internationale afspraken met betrekking tot de kwestie omtrent Icesave onduidelijk is.

Eerder in de week sprak IJslands president Olafur Grimsson met BBC Radio. Tijdens dit gesprek gaf de president aan dat Nederland en het VK genoegen moeten nemen met de opbrengst van de boedel van Landsbanki, die in de komende twee jaar ongeveer $9 miljard tot $10 miljard op zou moeten brengen.

©Novum/Dow Jones | Transport OnlineNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions