Kustwacht redt opnieuw bootvluchtelingen

Kustwacht redt opnieuw bootvluchtelingen
28-03-2011 11:07 | Buitenland | auteur de redactie
Een vliegtuig van de Nederlandse kustwacht heeft zondag 23 vluchtelingen gered die in een stuurloos bootje ronddreven in de Middellandse Zee. Het vliegtuig hield het bootje in de gaten tot een Italiaanse reddingsboot ter plaatse was, meldt het Kustwachtcentrum.

De reddingsboot heeft het scheepje vervolgens naar het Italiaanse eiland Pantelleria gebracht. Het vaartuig werd door de kustwacht opgespoord na een melding.

Eerder redde het Nederlandse toestel al 52 vluchtelingen die in de problemen waren geraakt tijdens hun boottocht van Tunesië naar het Italiaanse eiland Lampedusa. Ook ontdekte het vliegtuig een scheepje met ruim vijftig immigranten tussen de Italiaanse eilanden Lampedusa en Pantelleria.Het vliegtuig van de Nederlandse kustwacht vertrok half maart naar het eiland Pantelleria bij Sicilië. Het vliegtuig bewaakt tot eind deze maand de zuidgrens van Italië vanwege de plotselinge toestroom van migranten uit Noord-Afrikaanse landen naar Lampedusa.

De inzet van het kustwachtvliegtuig gebeurt op verzoek van Frontex, het Europese agentschap dat de buitengrenzen van de Europese Unie bewaakt. Nederland neemt regelmatig deel aan operaties van het agentschap.

©Novum | Transport Online


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden