Belastingdienst heeft transportbedrijf Brutra B.V. onterecht failliet laten gaan

Belastingdienst heeft transportbedrijf Brutra B.V. onterecht failliet laten gaan
17-08-2009 16:26 | Faillissementen | auteur de redactie
DOETINCHEM – De Belastingdienst heeft onterecht beslag gelegd op de vrachtwagens en het pand van transportbedrijf Brutra B.V., aan de Edisonstraat 39 in Doetinchem, waardoor dit bedrijf op 30 juni van het afgelopen jaar is failliet gegaan. Dit heeft de curator mr. Th. Welling maandag 17 augustus aan Transport Online bevestigd.

"De Belastingdienst heeft de beslagen die ze hadden gelegd inmiddels opgeheven, omdat er formele bezwaren aankleefden. De eerdere actie van de Belastingdienst is reden voor de directie van Brutra geweest om acuut faillissement aan te vragen. De Belastingdienst begon vrachtwagens van de weg te trekken en in beslag te nemen en nam eveneens het pand in Doetinchem in beslag. Dit veroorzaakte een chaos waardoor derden hun krediet aan het bedrijf beëindigden", legt de curator uit.

En vervolgt: "Het bedrijf kon niet meer verder en is geliquideerd. Nu blijkt dat de Belastingdienst beslag heeft gelegd op basis van opgelegde dwangsommen die nog niet definitief waren. Volgens de Nederlandse wet mag de Belastingdienst dan geen beslag leggen."

Hoe heeft de Belastingdienst op de fout gereageerd? Mr. Welling: "Door de beslagen alsnog op te heffen. En te zeggen dat ze nog een paar miljoen euro te vorderen hebben op het bedrijf."

Een briefje met 'sorry' heeft de curator of de voormalige directie van Brutra B.V. echter nooit bereikt.

© Transport Online | Marcel van der Voort


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden