Kalveren omgekomen bij boerderijbrand Peize

Kalveren omgekomen bij boerderijbrand Peize PEIZE - Bij een grote brand op een boerderij in het Drentse Peize zijn vrijdagavond vijftig kalveren omgekomen. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De brand werd rond 20.45 uur ontdekt.

Toen de brandweer arriveerde, stond de loods met het vee al in lichterlaaie en brandde geheel uit. De eigenaren, die naast het bedrijf aan de Roderweg wonen, waren niet thuis toen de brank uitbrak. De brandweer was de brand rond 23.00 uur meester.

Een tweede loods, waar landbouwmachines stonden, liep grote schade op. Na metingen van de brandweer bleek dat er asbest, afkomstig van de daken van beide loodsen, was vrijgekomen. Het asbest is op het terrein van het bedrijf en in de directe omgeving terechtkomen. Die omgeving is niet bewoond.

Het asbest wordt zaterdag verwijderd, waarna de omgekomen kalveren kunnen worden afgevoerd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

©Novum | Transport OnlineTransportrisico

Rijverboden

maandag 24 september t/m zondag 30 september:

Voor alle rijverboden van deze week klikt u hier!


Meer rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Voordelig Adverteren op Transport Online

Realtime Scheepsinfo

Weten welke schepen worden verwacht, hoelaat, uit welk land? U kunt het checken op onze speciale pagina met Realtime Scheepsinformatie

Meer realtime scheepsinformatie

facebook twitter LinkedIn Pinterest Volg ons op Instagram!

Tip de redactie
Tip de redactie!