Transport Online - Justitie pakt illegaal downloaden aan

Justitie pakt illegaal downloaden aan

Justitie pakt illegaal downloaden aan
31-10-2009 09:16 | Binnenland | auteur de redactie
DEN HAAG – De heffing op het thuis branden van cd’s en dvd’s verdwijnt en er komt een regeling die het downloaden van films en muziek van duidelijk illegale bron verbiedt. Het ministerie van Justitie kondigt de nieuwe aanpak vrijdag aan en benadrukt dat de nieuwe koers niet is bedoeld „om individuele internetgebruikers het leven zuur te maken".

De aandacht gaat vooral uit naar bijvoorbeeld degenen die ervoor zorgen dat films kunnen worden gedownload die nog niet eens in de bioscoop te zien zijn. Justitie wil zo de duidelijk illegale bron te willen bestrijden. Dit downloadverbod wordt de komende drie jaar uitgewerkt. In de tussentijd kunnen onder meer internetaanbieders, consumentenorganisaties en de entertainmentindustrie werken aan een andere manier voor de vergoeding van auteursrechten van film– en muziekmakers.

Een optie is consumenten elke maand een bedrag te laten betalen om muziek te kunnen luisteren en uitwisselen.

Volgens Justitie is een redelijke auteursrechtenvergoeding van belang om de culturele sector gezond te houden. De huidige thuiskopieheffing volstaat niet meer vanwege de snel veranderende en toenemende technische mogelijkheden Begin 2010 volgt een wetsvoorstel om de contractuele positie van auteurs en uitvoerend kunstenaars te versterken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions