Transport Online - Afscheid van een rally-legende in 'Jan De Rooy: In de Zandbak'

 


Afscheid van een rally-legende in 'Jan De Rooy: In de Zandbak'

Afscheid van een rally-legende in 'Jan De Rooy: In de Zandbak'
30-12-2009 13:59 | Algemeen | auteur de redactie
HILVERSUM - Op de deelnemerslijst van Dakar 2010, die op de eerste dag van het nieuwe jaar in Argentinië van start gaat, ontbreekt de Nederlandse rallylegende Jan de Rooy. De 66-jarige Brabander heeft zijn helm aan de wilgen gehangen. RTL 7 staat in de documentaire ‘Jan de Rooy: In de Zandbak’, van filmmaker Joost van Ginkel, uitgebreid stil bij de rallycarrière van de transportondernemer uit Sol.

De hoogtepunten uit de carrière van De Rooy, zoals zijn winst in 1987 en zijn rentree, samen met zoon Gerard in 2002, worden afgewisseld met een dieptepunt in 1988. Toen trok het DAF-team zich terug uit de rally, vanwege het dodelijke ongeluk met hun tweede truck.

Tijdens de RTL GP Pre-Proloog op het Eurocircuit in Valkenswaard nam de Rooy afscheid van zijn Nederlandse fans, met zijn allerlaatste ronde in de DAF Turbotwin X1 als climax.

In een openhartig gesprek vertelt Jan over zijn lange loopbaan en legt hij uit waarom hij stopt met zijn grote passie en zijn jaarlijkse vakantie in de Dakar-zandbak. Bijzonder aan de documentaire is de medewerking van viervoudig Dakar-winnaar Ari Vatanen, die terugkijkt op de meest beroemde inhaalactie uit de Dakar historie. De Fin, leider in het autoklassement, wordt gepasseerd door Jan de Rooy met een snelheid van meer dan 200 kilometer per uur.

Uitzending RTL 7: zaterdag 2 januari 2010, tussen 18:00 en 19:05 uur.
De documentaire wordt op zondag 3 januari, tussen 13:10 en 14:10 uur herhaald.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,604
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden