Clicky


'Maak cao Besloten Busvervoer geen speelbal in brede discussie over positie zzp-ers'

'Maak cao Besloten Busvervoer geen speelbal in brede discussie over positie zzp-ers'
02-07-2013 11:09 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
DEN HAAG - Onlangs stelde D66-kamerlid Van Weyenberg Kamervragen over het verbod in de huidige cao Besloten Busvervoer om zzp-ers in dienst te nemen. Uit de antwoorden van minster Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid blijkt dat er geen bezwaren zijn tegen dit verbod. De werkgevers- en werknemersorganisaties in het besloten busvervoer betreuren het dat de cao Besloten Busvervoer met deze Kamervragen blijkbaar speelbal is geworden in een bredere discussie over de positie van zzp-ers op de arbeidsmarkt.

De rol van zzp-ers in het besloten busvervoer is een van de onderwerpen waarover de werknemersorganisaties FNV en CNV en werkgeversorganisatie KNV Bus spreken aan de cao-tafel. KNV Bus voorzitter Pieter Hofstra: "De cao-partijen in het besloten busvervoer zijn van mening dat de cao-tafel de juiste plek is om het over de rol van zzp-ers in het besloten busvervoer te hebben. Het huidige zzp-artikel staat in onze cao om concurrentie op arbeidsvoorwaarden te voorkomen, niet om zelfstandigen te raken. Met de bonden bespreken we of een dergelijk artikel ook in de nieuwe cao moet terugkomen."

Cao-onderhandelingen
Op dit moment onderhandelen werkgevers en werknemers over een nieuwe cao Besloten Busvervoer. Naar verwachting ronden bonden en werkgevers de onderhandelingen nog voor het einde van het jaar af.