Clicky

 
Transport Online - Busbedrijf moet buswassers door faillissement heen slepen

Busbedrijf moet buswassers door faillissement heen slepen

Busbedrijf moet buswassers door faillissement heen slepen
21-08-2012 10:28 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
De busonderneming Qbuzz in Groningen en Drenthe is vandaag door CNV Vakmensen gevraagd de salarissen te betalen voor de circa 15 buswassers. Die zitten al ruim een maand zonder salaris omdat hun feitelijke werkgever – Vehicle Groep B.V. – failliet is, of lijkt te zijn. CNV Vakmensen-bestuurder Jan Kampherbeek: "Qbuzz vraagt begrijpelijkerwijs of die mensen nu wel hun bussen willen blijven reinigen. Ik verlang dan van Qbuzz tegelijkertijd dat zij dat verrichte werk uitbetalen. Simpeler kan het niet zijn in dit leven."

Het broeit al heel lang met de buswassers en de personenbussen. Toen de vervoersconcessie in Groningen en Drenthe overging van Arriva naar Qbuzz (2009) dreigden de wassers gemangeld te worden in dat proces. Ze werkten toen nog voor Nivo noord. CNV Vakmensen ondernam destijds actie om de mensen naar een nieuwe werkgever begeleid te krijgen of te laten profiteren van een redelijk sociaal plan. De meesten gingen over naar een nieuwe onderneming, aanvankelijk MTC en later Vehicle Groep B.V.

Kampherbeek: "En nu is het dus weer hommeles, en – vooral – opnieuw geheel buiten de schuld om van deze mensen. Die doen wat er van ze wordt verlangd: bussen reinigen, aftanken en klaar zetten voor de volgende vervoersdag. Maar sinds periode acht is er geen salarisbetaling meer geweest. Een faillissement is officieel niet bekend gemaakt, maar de telefoon bij de Vehicle Groep wordt niet meer opgenomen."

Kampherbeek vindt het begrijpelijk dat Qbuzz de mensen vraagt hun werk voort te zetten. "Maar dan hoort daar ook gewoon een salaris bij. Dus tegen die buswassers zeg ik ‘dóórwerken, vooral doorwerken.’ En tegen Qbuzz zeg ik: ‘dóórbetalen, vooral doorbetalen!"

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden