Transport Online - Wifi in intercity krijgt mogelijk prijskaartje

Wifi in intercity krijgt mogelijk prijskaartje

Wifi in intercity krijgt mogelijk prijskaartje
22-07-2012 18:02 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - Treinreizigers die draadloos willen internetten in intercity's moeten daar volgend jaar mogelijk voor gaan betalen. De NS laat echter weten dat gratis wifi 'ontzettend belangrijk' is voor de klanten. "Klanten stellen het zeer op prijs, daar houden we rekening mee", zegt een woordvoerder zondag.

Het spoorbedrijf liet in juni nog weten dat wifi in NS-treinen ook na 1 april gratis zou blijven. Eind juni waren tweehonderd intercity's, ongeveer een derde van het totaal, voorzien van gratis internet. Eind 2013 moet in alle intercity's een wifisysteem draaien.

Het contract dat de NS met T-Mobile heeft loopt in april 2013 af. Aan het einde van dit jaar moet duidelijk zien welke kant het opgaat. De NS onderhandelt met meerdere partijen. Hoeveel de overeenkomst met T-Mobile kost, had de zegsman niet direct paraat.

De uitrol van gratis internet in de trein begon in 2010. Toenmalig minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) had daar vijftien miljoen euro voor uitgetrokken, in de hoop dat dat meer automobilisten de trein in zou lokken. Het idee was toen dat alle treinen van Arriva en alle intercity's van NS vanaf 2012 internet via wifi aanbieden.


Arriva, dat vooral in noorden van het land vervoer aanbiedt, kreeg 1,1 miljoen euro. Het vervoerbedrijf verwacht dat zijn 51 treinen uiterlijk in januari zijn voorzien van een wifiverbinding.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen